Două cazuri de meningo-encefalită West Nile la o femeie de 54 de ani şi la un bărbat de 60 de ani, din municipiul Sibiu, au fost confirmate de către medicii de la Spitalul Judeţean Sibiu, cele două persoane, între care nu există nicio legătură, primind îngrijiri medicale de urgenţă.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu au declarat, pentru MEDIAFAX că în judeţ s-au înregistrat două cazuri de encefalită West Nile.

Boala a fost confirmată la un bărbat de 60 de ani, din municipiul Sibiu, care a ajuns la Spitalul Judeţean Sibiu, unde a primit îngrjiri medicale, iar în cursul zilei de vineri a fost externat, dar şi la o femeie de 54 de ani, tot din municipiul Sibiu, care este în continuare internată în unitatea medicală, starea sa fiind gravă.

Potrivit sursei citate, între cele două persoane nu există nicio legătură.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Sibiu, Decebal Todăriţă, a precizat că pacienta, care s-a prezentat cu "o severă meningo - encefalită virală West-Nile, cu componentă autoimună" a fost supusă, în cadrul secţiei Anestezie Terapie Intensivă, la "o metodă de epurare extrarenală intitulată dublă filtrare plasmafereză".

"Plasmafereza este o tehnică transfuzională care permite, doar la Sibiu, prelevarea plasmei de la un donator de sânge sau de la un bolnav. La un bolnav, plasmafereza are drept scop un schimb plasmatic care permite micşorarea concentraţiei în sânge a elementelor toxice (proteine, lipide, anticorpi şi complexe imune circulante). Această tehnică este utilizată în tratamentul unor boli neurologice, al cazurilor de hipervâscozitate sangvină sau al bolilor autoimune, precum şi în hipercolesterolemia familială", a precizat Decebal Todăriţă.

Potrivit datelor oferite de reprezentanţii Spitalului Judeţean Sibiu, în urma procedurii respective starea pacientei s-a ameliorat, dar aceasta va mai rămâne internată în spital.

Datele statistice arată că în judeţul Sibiu s-a mai înregistrat un caz de meningo-encefalită West Nile în anul 2014.