Şeful Direcţiei Antifraudă din ANAF a fost chemat la audieri la DNA Ploieşti. Romeo Nicolae este acuzat de trafic de influenţă, potrivit unor surse judiciare.

Romeo Nicolae, care este şi vicepreşedinte al ANAF, s-a prezentat la DNA Ploieşti însoţit de avocat. Înainte de a intra în clădire, el le-a spus jurnaliştilor că nu a încălcat legea.

La jumătatea lunii iunie 2013, Romeo-Florin Nicolae a fost numit şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor. Înainte a deţinut funcţia de director general adjunct la Direcţia Generală de Informaţii Fiscale din cadrul ANAF. În trecut a fost şi consilier la Direcţia de Coordonare şi Inspecţie Fiscală, iar ulterior a fost avansat în postul de director general adjunct.

Potrivit declaraţiei de avere, Romeo Nicolae şi soţia sa deţin patru terenuri intravilane.Trei dintre ele sunt situate în judeţul Prahova, iar unul în judeţul Sibiu. La acestea se adaugă două apartamente şi o casă. Romeo Nicolae deţine două maşini - un BMW, fabricat în 2011, şi un Peugeot, fabricat în 2007.

Digi 24