Peste 40.000 de jucării contrafăcute, cu o valoare de piaţă ce ar fi depăşit 670.000 de lei, au fost descoperite de către poliştii de frontieră din Portul Constanţa, după ce au fost importate din China de o firmă din Ilfov.

Potrivit Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră şi vameşii din Portul Constanţa Sud - Agigea au verificat, luni, un container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Ilfov. Astfel, au fost descoperite aproape 43.000 de figurine din plastic, păpuşi, baloane şi jocuri tip Lego susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de piaţă de aproximativ 672.000 de lei dacă ar fi fost comercializate la preţul produselor originale.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit administratorului firmei importatoare, un bărbat de 52 de ani, cu domiciliul în Bucureşti, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Întreaga cantitate de marfă a fost confiscată şi indisponibilizată de către lucrătorii vamali până la finalizarea cercetărilor.