Republica Moldova a suspendat orice relaţii diplomatice cu ataşatul militar al Rusiei la Chişinău, după ce acesta a participat la o paradă militară prin care Tiraspolul a marcat 25 de ani de "independenţă", a anunţat marţi ministrul moldovean al Apărării Anatol Salaru într-o emisiune televizată.

Tiraspolul a organizat miercurea trecută o paradă militară prin care a marcat 25 de ani de la "independenţa" Transnistriei. Peste 2.000 de militari şi 123 de vehicule militare au luat parte la paradă, precizează portalul rus.

Transnistria, care şi-a proclamat independenţa faţă de Chişinău în urma războiului din perioada 1990-1992, pe fondul unor temeri potrivit cărora Republica Moldova plănuia să se reunească cu România, nu este recunoscută de către comunitatea internaţională şi nici de Moscova. Însă, pe teritoriul regiunii moldovene separatiste se află aproximativ 1.500 de membri ai trupelor ruse de menţinere a păcii, precum şi trupe care păzesc armamentul din perioada sovietică staţionat în regiune.

Mediafax