Cel puţin 28 de persoane au fost ucise şi alte 75 rănite, miercuri, într-un dublu atentat cu bombă comis de gruparea Stat Islamic la o moschee din capitala Yemenului, Sanaa, relatează agenţia oficială Saba, citată de DPA.
   
Un comunicat publicat pe reţelele de socializare în numele grupării extremiste Stat Islamic a revendicat atentatul, precizând că acesta a vizat rebelii Houthi care controlează capitala.
   
Un atacator sinucigaş a detonat explozibilul pe care îl avea asupra sa în mijlocul credincioşilor care se rugau în moschee, a declarat pentru DPA un oficial din Ministerul Sănătăţii.
   
În timp ce echipele de intervenţie evacuau răniţii, o maşină-capcană a explodat în apropierea clădirii.
   
Moscheea, cunoscută ca fiind frecventată de susţinătorii rebelilor Houthi, a mai fost atacată şi în luna iulie.
   
Gruparea Stat Islamic a revendicat o serie de atacuri asupra unor moschei din Sanaa anul acesta, într-o încercare de a eclipsa aripa yemenită a reţelei Al-Qaida. În martie, gruparea a revendicat atacuri vizând două moschei, care s-au soldat cu cel puţin 140 de morţi.
   
Anterior, în cursul zilei de miercuri, Comitetul Internaţional al Crucii Roşii a anunţat că doi membri yemeniţi ai personalului său au fost împuşcaţi mortal în nordul Yemenului.