Ministerul Afacerilor Externe a precizat, sâmbătă, că patru cetăţeni români au fost reţinuţi de poliţia ungară în regiunea Csongrad, suspectaţi de trafic de persoane, aceştia urmând să apară în faţa unui judecător care va decide cu privire la situaţia lor juridică.

"La solicitarea Consulatului General al României la Szeged, poliţia ungară a confirmat în cursul zilei de astăzi 29 august 2015, reţinerea a patru cetăţeni români în regiunea Csongrad, suspectaţi de trafic de persoane. Potrivit primelor informaţii obţinute, cei patru cetăţeni români urmează să fie prezentaţi în faţa unui judecător care va decide cu privire la situaţia juridică a acestora", potrivit unui comunicat de presă trimis de MAE Agenţiei MEDIAFAX.

MAE a precizat că până la acest moment, niciuna din cele patru persoane nu a solicitat asistenţă consulară din partea oficiului consular român. De asemenea, Consulatul General al României la Szeged este în legătură cu autorităţile ungare în acest caz.

Potrivit unui comunicat de presă al poliţiei din judeţul Csongrad, vineri, la ora 1.40, forţele de ordine au oprit două autovehicule, dintre care un autoturism înmatriculat în Bulgaria şi o camionetă, pe autostrada M5, în apropiere de Roszke.

În camionetă se aflau 21 de imigranţi clandestini, respectiv zece cetăţeni sirieni şi 11 afgani.