Cel puţin trei persoane au fost rănite într-un incident armat produs vineri după-amiază într-un tren care circula pe ruta Amsterdam (Olanda) - Paris (Franţa), printre răniţi figurând actorul francez Jean-Hugues Anglade, afirmă surse citate de publicaţia Voix du Nord.

Potrivit unui purtător de cuvânt al companiei feroviare SNCF citat de publicaţia Ouest France, un bărbat deschis focul, vineri, într-un tren Thalys care circula între Amsterdam şi Paris. Autorul atacului a fost imobilizat de pasageri şi arestat apoi în Gara Arras (nordul Franţei).

Conform publicaţiei Voix du Nord, printre persoanele rănite în incident se numără Jean-Hugues Anglade, actor, regizor şi scenarist.

Din cauza incidentului, trenul a fost staţionat în gara din Arras, anunţă compania SNCF, precizând că autorul atacului avea asupra sa arme albe şi arme de foc.

"Pasagerii sunt în siguranţă, situaţia este sub control. Trenul a fost oprit, iar serviciile de urgenţă au intervenit", a comunicat compania Thalys.

Autorităţile franceze anchetează ipoteza unui atac terorist.

Conform unor surse, autorul atacului a deschis focul cu o mitralieră de tip Kalaşnikov, fiind imobilizat de doi militari americani care erau pasageri în tren. Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, se va deplasa vineri seară la locul atacului.