Curtea de Apel Ploieşti a respins, vineri, solicitarea directorului general al SC Petrotel Lukoil SA, cetăţeanul rus Andrey Bogdanov, de a părăsi România pentru a merge la Moscova, decizia fiind definitivă, anunţă Mediafax

Judecătorii Curţii de Apel Ploieşti au admis, vineri, contestaţia formulată de procurori la decizia Tribunalului Prahova, care îi permitea directorului general al Petrotel Lukoil, Andrey Bogdanov, să părăsească România pentru a merge şase zile la Moscova.

Decizia instanţei este definitivă.

Luni, Tribunalul Prahova, instanţă pe rolul căreia se află dosarul Lukoil ce are ca obiect "infracţiuni la legea societăţilor comerciale", a admis cererea lui Andrey Iurevici Bogdanov, privind modificarea temporară a limitelor controlului judiciar impus în cazul său de procurorii ploieşteni.

Astfel, magistraţii i-au permis lui Bogdanov să meargă, în perioada 27 august - 1 septembrie, la Moscova, decizia fiind contestată de procurori.

La începutul lunii august, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au dispus trimiterea în judecată a opt inculpaţi, între care două persoane juridice şi şase persoane fizice în dosarul Lukoil. Astfel, conform sursei citate, anchetatorii l-au trimis în judecată pe Andrey Iurevici Bogdanov, cetăţean rus, director general şi membru în Consiliul de Administraţie al S.C.Petrotel Lukoil S.A. Ploieşti, acesta fiind acuzat de folosire cu rea-credinţă a capitalului societăţii şi spălare de bani.

De asemenea, în acelaşi dosar au fost trimise în judecată două companii din grupul rusesc, respectiv SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti, pentru spălare de bani, şi Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda, pentru complicitate la folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii şi complicitate la spălare de bani.