Sindicaliştii de la ROMATSA ameninţă că vor declanşa greva generală, deoarece conducerea companiei nu a respectat niciuna dintre înţelegerile stabilite anterior.

'Azi suntem într-o situaţie explozivă având în vedere faptul că absolut toate înţelegerile pe care le-am avut, şi sunt procese verbale semnate atât de comisia patronatului cât şi de cea a sindicatului, nu s-au respectat.(...) În cursul zilei de mâine, sau chiar astăzi (miercuri — n.r.), vom trimite către toţi reprezentanţii prin mail, electronic, o propunere de dată pentru începerea grevei generale şi, în momentul în care vom întruni două treimi, cum scrie în statul sindicatului ATSR (Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian din România — n.r.), vom anunţa greva generală', a declarat miercuri liderul Sindicatului, Gabriel Tudorache.

Acesta a subliniat că propunerea este ca declanşarea grevei să aibă loc la 6-7 zile de la data anunţului.

'Ce pot să vă spun în acest moment este că noi, cei din Bucureşti, vom propune să nu o începem de la data anunţului în 48 de ore aşa cum spune legea, ci probabil undeva după circa 6 sau 7 zile pentru a da timp autorităţilor statului să facă ceva şi să oprim acest lucru, pentru că o grevă generală nici nu se compară cu efectele unei greve de avertisment de două ore şi nu dorim ca pasagerii să fie afectaţi de incompetenţa acestei conduceri militare de la ROMATSA pe de o parte. Pe de altă parte, în mod cert, inclusiv imaginea ROMATSA va avea de suferit, având în vedere faptul că va fi afectat probabil tot traficul din toată Europa de această grevă generală. Data trecută, doar pentru două ore, traficul a fost perturbat inclusiv până în Germania', a explicat Tudorache.

Totodată, liderul sindical a menţionat că marţi i-a trimis ministrului Transporturilor, Iulian Matache, şi DNA un document prin care solicită 'demiterea tuturor celor care au fost angajaţi ilegal.

'De la numirea domnului director general Stanciu aici, inclusiv iniţial, când a fost interimar, absolut tot s-a făcut ilegal, cu încălcarea ordonanţei de urgenţă 109, cu încălcarea legii funcţionarilor publici şi absolut toate deciziile luate de Consiliul de Administraţie sunt ilegale. Mulţi dintre membrii acestui CA care conduce ROMATSA, şi azi şi în ultimul an, sunt ilegal numiţi', a precizat Tudorache.

Pe 15 iulie, controlorii de trafic au intrat în grevă de avertisment timp de două ore, între 11,00 şi 13,00.

AGERPRES