Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti au decis joi ca primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, să fie judecat în continuare în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat de săvârşirea a nouă infracţiuni de luare de mită şi abuz în serviciu şi şapte infracţiuni de spălare de bani.

Marian Vanghelie le-a cerut judecătorilor să-i înlocuiască arestul la domiciliu cu măsura controlului judiciar, susţinând că trebuie să aibă grijă de Oana Niculescu Mizil, deoarece există posibilitatea ca aceasta să nască prematur şi să apară probleme medicale.

"Aştept un eveniment în viaţa mea, naşterea copilului. Am depus documente medicale în acest sens. Oana fiind în a 36-a săptămână, există posibilitatea de naştere prematură, ţinând cont că este şi fată, şi nu are efectiv nimeni cine să aibă grijă de acest lucru. (...) În contextul în care au fost o serie de evenimente neplăcute, pot fi din punct de vedere medical oricând probleme şi nu numai pentru naşterea prematură, dar şi anumite probleme medicale în perioada naşterii. Nu are cine să se ocupe de aceste lucruri", a declarat Marian Vanghelie, la ieşire din sala de judecată.

Întrebat dacă are emoţii în legătură cu naşterea copilului, Vanghelie a răspuns cu o glumă: "Când l-a născut prima soţie pe Alexandru, m-am dus la spital cu colegul meu, Piedone, şi sora medicală i-a pus lui copilul în braţe şi la un moment dat începusem să plângem amândoi. Nu ştia cine este tatăl".

Pe 10 iulie, Marian Vanghelie a fost eliberat după patru luni de arest preventiv.

AGERPRES