Poliţiştii fac şapte percheziţii, luni, în judeţele Ilfov şi Călăraşi, la locuinţele unor angajaţi ai unui ocol silvic suspectaţi că au vândut material lemnos din cantoane şi nu au înregistrat în contabilitate suma încasată, producând astfel un prejudiciu de peste 610.000 de lei.

Anchetatorii vor duce la audieri zece persoane, pe numele cărora au fost emise mandate de aducere, într-un dosar în care se fac cercetări pentru delapidare.

Din locuinţele suspecţilor vor fi ridicate documente financiar-contabile, poliţiştii urmărind şi identificarea de bunuri, pentru recuperarea prejudiciului.

"Din cercetări a reieşit că, în perioada 2009-2014, 18 persoane, în calitate de funcţionari sau contabili în cadrul unui ocol silvic, ar fi valorificat material lemnos din mai multe cantoane silvice, fără a înregistra în contabilitate şi fără a depune în casierie sumele încasate. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de peste 610.000 de lei", se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Acţiunea se desfăşoară în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ilfov, sub supravegherea procurorilor Parchetului Tribunalului Ilfov.