 Caz învăluit în mister la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, după ce copiii internaţi acolo au fost la un pas să fie otrăviţi cu o substanţă toxică, anunţă Digi24. Ceaiul pe care îl preparau bucătăresele la micul dejun nu a mai ajuns la copii, pentru că medicul de gardă a gustat primul şi şi-a dat seama că ceva e în neregulă. Anchetatorii nu exclud nicio variantă, iar dacă analizele vor dovedi că o substanţă toxică a ajuns în ceai, Poliţia va prelua cazul.
Caz învăluit în mister la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, după ce copiii internaţi acolo au fost la un pas să fie otrăviţi cu o substanţă toxică, anunţă Digi24. Ceaiul pe care îl preparau bucătăresele la micul dejun nu a mai ajuns la copii, pentru că medicul de gardă a gustat primul şi şi-a dat seama că ceva e în neregulă. Anchetatorii nu exclud nicio variantă, iar dacă analizele vor dovedi că o substanţă toxică a ajuns în ceai, Poliţia va prelua cazul.
Imediat cum a observat că are un gust ciudat, medicul de gardă a oprit distribuirea ceaiului către copii şi a anunţat conducerea spitalului.
„După cum arată simptomatologia, este ori fosfat, ori este - dar mă îndoiesc să fie - sodă caustică. Că nu ai cum, că aia, când fierbe, face spumă. Dacă iese fosfat, se iau măsurile de rigoare”, a spus Vasile Stan, directorul Spitalului de Pediatrie din Piteşti.
După incident, conducerea spitalului a chemat Direcţia de Sănătate Publică. O comisie a cercetat locul, dar nu a găsit nicio substanţă toxică în bucătărie.
„Noi am fost sesizaţi în urma consumului de ceai de ieri de dimineaţă. Medicul de gardă, care - conform regulamentului de organizare şi sesizare de funcţionare - trebuie să aprecieze calitatea produselor care se distribuie copiilor, a simţit că ceaiul este modificat organoleptic, are un miros înţepător şi un gust aparte”, a declarat Sorina Honţaru, directorul DSP Argeş.






 (40 vizualizări)
    (40 vizualizări)
							
















 
							
 
							











