Autorităţile din Emiratele Arabe Unite (EAU) au executat luni dimineaţă o femeie în vârstă de 31 de ani condamnată la moarte pentru uciderea unei educatoare americane de origine română în decembrie anul trecut, transmite Reuters, care citează agenţia de presă WAM.

Ala'a Badr Abdullah al-Hashemi a fost condamnată la moarte după ce a înjunghiat-o mortal pe Ibolya Ryan, mama unor gemeni în vârstă de 11 ani, în toaleta unui mall din Abu Dhabi.

La câteva ore după ce a ucis-o pe Ibolya Ryan, femeia a plasat o bombă improvizată în faţa uşii apartamentului unui medic americano-egiptean care trăia în EAU, dar dispozitivul exploziv a fost dezamorsat în siguranţă.

Ala'a Badr Abdullah al-Hashemi a mai fost condamnată şi pentru promovarea ideologiilor radicale pe internet cu intenţia de subminare a guvernului Emiratelor Arabe Unite, conform agenţiei de presă WAM.

Poliţia susţine că femeia s-a radicalizat pe internet şi că nu viza în special americani, căutând străini pentru a-i ucide la întâmplare.

Atacurile asupra occidentalilor sunt rare în EAU, un stat bogat exportator de petrol şi aliat al occidentalilor, dar gradul de preocupare a crescut în urma unui val de atacuri în Arabia Saudită vecină. Susţinătorii grupării Statul Islamic i-au îndemnat pe musulmani să atace occidentali drept răzbunare pentru campania aeriană asupra combatanţilor săi condusă de SUA, la care participă şi forţe militare ale EAU.

AGERPRES