Retragerea premierului Victor Ponta de la conducerea PSD nu are cum să afecteze buna funcţionare a coaliţei de guvernare, iar acesta se bucură de tot sprijinul ALDE, a declarat duminică seara, pentru MEDIAFAX, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

"Acest lucru, după părerea mea nu are cum să afecteze în niciun fel buna funcţionare a coaliţiei de guvernare. De altfel, am şi programat pentru luni să ne vedem şi consider la fel de important şi de necesar funcţionarea în bune condiţii a guvernului, Victor Ponta rămânând să-şi asume în continuare conducerea guvernului”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.

Referitor la sprijinul ALDE pentru menţinerea lui Victor Ponta la conducerea Guvernului, Tăriceanu a spus că "răspunsul este da, fără ezitare, dar acest lucru nu s-a aflat în niciun moment în discuţie. Nu a fost o discuţie de acest gen. Ponta are întregul nostru sprijin politic, nu numai al ALDE, ci şi a celorlaţi parteneri de guvernare".

"Gestul făcut de primul-ministru, îl interpretez strict aşa cum l-a şi prezentat Victor Ponta, şi anume ca un demers menit să apere imaginea şi, până la urmă, credibilitatea PSD ca urmare a hărţuirilor la care este supus în ultima perioadă în principal de DNA", a declarat Tăriceanu.