Deputatul PNL Theodor Nicolescu, cercetat in acelasi dosar cu Horia Georgescu, fostul şef al ANI, scapa de arestul preventiv. Acesta va fi insa cercetat in arest la domiciliu. Decizia aparţine magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie

Deputatii Theodor Nicolescu si Marko Attila si alti zece suspecti, alături de Horia Georgescu, au fost trimis in judecata pe data de 9 aprilie.

Fostul şef al Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu, a fost eliberat din închisoare. Acesta va fi cercetat sub control judiciar în dosarul ANRP.

DNA l-a trimis în judecată pe Horia Georgescu pe 9 aprilie în stare de arest preventiv pentru săvârşirea a trei infracţiuni de abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de grave. Acestea au fost comise în calitate de fost membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP.

Prejudiciul în dosar este de peste 84,5 milioane euro.

În acelaşi dosar, au fost trimişi în judecată Cătălin Theodor Nicolescu (în arest preventiv), fost vicepreşedinte al ANRP, şi Marko Attila-Gabor (arestat în lipsă), fost secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului — Departamentul pentru relaţii interetnice la data faptelor.

stiripesurse.ro