Un atac sinucigaş a vizat un convoi militar al trupelor străine din NATO, care se deplasa pe un drum principal din zona Aeroportului Internaţional din Kabul.

"A fost un atac sinucigaş, produs cu o maşină capcană. Există mai multe victime, dat este prematur să stabilim cu precizie starea acestora", a declarat un oficial al poliţiei.
Informaţia a fost confirmată şi de purtătorul de cuvânt al misiunii NATO din Afganistan.

"Confirmăm atacul asupra forţelor din coaliţie. Momentan culegem mai multe informaţii", a spus, pentru AP, colonelul Brian Tribus. Ministerul Sănătăţii Publice din Afganistan a informat că 17 persoane, printre care se află femei şi copii, au fost rănite de explozia maşinii capcană, informează TOLOnews.

O explozie puternică s-a produs pe un drum principal din apropiere de Aeroportul Internaţional Kabul. În urma deflagraţiei, ambasada SUA a fost închisă, aceeaşi măsură fiind luată şi la Curtea Supremă afgană.

Potrivit surselor confirmate, forţele de securitate au împânzit zona, iar strada a fost închisă complet circulaţiei.

Explozia s-a petrecut în cartierul Wazir Akbar Khan, cel mai luxos district din Kabul, acolo unde amsadele occidentale îşi au sediul.
În aceeaşi zonă se află şi cel mai important centru comercial din Afganistan, transmite AP.

Mai multe ambulanţe au transportat un număr neprecizat de persoane rănite sau decedate. Din primele informaţii reiese că a fost vorba de o maşină capcană, care a fost detonată de la distanţă.

Aeroportul Internaţional din Kabul se situează la cinci km distanţă de capitala afgană şi reprezintă totodată cea mai mare bază militară a ţării.