Darius Vâlcov va fi eliberat din arest şi judecat sub control judiciar, în primul dosar în care este acuzat de fapte de trafic de influenţă, potrivit unei decizii a instanţei supreme, informează Mediafax
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a admis contestaţia lui Vâlcov faţă de măsura arestului preventiv şi a decis, definitiv, plasarea sa sub control judiciar, astfel că fostul ministru şi primar al Slatinei urmează să fie eliberat.

PUBLICITATE
 

Darius Vâlcov a fost arestat preventiv în 2 aprilie, într-un prim dosar deschis pe numele său de DNA pentru trafic de influenţă. În acest dosar, el a fost trimis în judecată, în 20 mai.
Ulterior, alte două dosare au fost deschise pe numele său, pentru fapte similare.
   
În primul dosar, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Vâlcov, în 20 mai, pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupa de acesta.
Potrivit rechizitoriului trimis instanţei, în 2009, Theodor Berna, administratorul societăţii Tehnologica Radion la data faptelor, i-a cerut lui Darius Vâlcov, care atunci era primar al municipiului Slatina, să intervină la factori de decizie de la SC Compania de Apă Olt SA, pentru a câştiga licitaţii de lucrări pentru obiective din Slatina, Scorniceşti, Piatra Olt şi Drăgăneşti. În schimbul intervenţiei sale, Theodor Berna i-ar fi promis lui Darius Vâlcov că îi dă 20 la sută din valoarea sumelor încasate (fără TVA) din contractele de execuţie a lucrărilor.