Un bărbat care făcea contrabandă cu ţigări a fost reţinut după ce a fost prins de poliţişti că transporta peste 450.000 de ţigări de contrabandă în valoare de 74.000 de euro. Le transporta cu o autoutilitară neînmatriculată pe care poliţiştii au oprit-o în Gherla, judeţul Cluj.

PUBLICITATE
 

Bărbatul în vârstă de 34 de ani din Maramureş a fost reţinut pentru 24 de ore. "În urma verificării autoutilitarei, au fost descoperite 460.000 de ţigarete de contrabandă, cu o valoare totală de piaţă de circa 74.000 de euro. Acestea erau ascunse în spaţiul existent între cabina şoferului şi platforma carosată a vehiculului. Ţigările au fost ridicate, iar autoutilitara folosită la transport, în valoare de circa 15.000 de euro, a fost indisponibilizată, în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că autoutilitara nu era înmatriculată, iar numerele aplicate erau false", se arată în comunicatul Poliţiei.

Bărbatul este cercetat penal pentru "contrabandă şi deţinere în afara unui antrepozit fiscal a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, ori cu marcaje false peste limita a 10.000 de ţigarete". Acesta este cercetat şi pentru faptul că a condus un autovehicul neînmatriculat.