Monica Niculescu s-a calificat, vineri, în semifinalele turneului WTA pe iarbă de la Nottingham (Marea Britanie), dotat cu premii totale de 226.750 dolari, după ce a trecut de britanica Johanna Konta în trei seturi, cu 6-2, 2-6, 6-2, scrie Agerpres.
 
Niculescu, victorioasă în două ore şi 21 de minute, a reuşit astfel cea mai bună performanţă a ei în acest an, după ce până acum nu reuşise să treacă de turul al doilea la niciunul din turneele la care a participat, cu excepţia competiţiei ITF de săptămâna trecută, de la Marsilia (100.000 dolari), pe care a câştigat-o.

PUBLICITATE
 

Monica Niculescu (27 ani, 61 WTA) nu o mai întâlnise până în acest moment pe Konta (24 ani), jucătoare aflată pe locul 147 în lume.
Românca şi-a asigurat un cec de 11.300 dolari şi 110 puncte WTA, iar în penultimul act o va întâlni pe învingătoarea dintre poloneza Agnieszka Radwanska, principala favorită, şi americanca Lauren Davis.
Niculescu va juca vineri şi în sferturile probei de dublu, alături de Arantxa Parra Santonja (Spania), împotriva perechii britanice Jocelyn Rae/Anna Smith.