Preşedintele, cei doi vicepreşedinţi şi membrii Biroului Federal al Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă şi-au dat demisia din funcţiile pe care le ocupau, forul de specialitate fiind condus în prezent de secretarul general Ferencz-Tibor Portik, a anunţat, luni, site-ul FRHG.

Barna Tanczos a fost ales preşedinte al Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă în anul 2008, iar în 2012 a fost reales pentru încă un mandat de patru ani. Vineri, Barna Tanczos împreună cu vicepreşedinţii Attila Bencze, Florin Florea şi membrii Biroului Federal - Elod Gergely Antal, Dumitru Emilian Cernica, Szilard Cseke, Erno Lazar, Ervin Miklos, Zoltan Olti-Paşca, Gabriel Stroe, Adrian-Cosmin Topârceanu - şi-au înaintat demisia

"Am demisionat din funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă. Am luat această decizie încă din primăvara acestui an şi mi-aş fi dorit să predau ştafeta în data de 1 iunie 2013. «Trebuie clarificată situaţia şi sub supravegherea ministerului, trebuie organizate noi alegeri. Astfel se vor termina procesele, ministerul nu va mai ameninţa cu retragerea finanţării şi vor urma patru ani de linişte pe parcursul cărora va exista posibilitatea de a construi şi dezvolta» – scriam atunci pe pagina mea de web", a spus Barna, pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă.

Ministerul Tineretului şi Sportului a oprit, în luna aprilie, finanţarea Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă din cauza problemelor interne, după ce Curtea de Apel a anulat, în 4 aprilie, alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, organizate în cadrul Adunării Generale din 19 iulie 2012 şi câştigate de Tanczos Barna.

Adunarea Generală de alegeri din din 19 iulie 2012 a fost marcată de un incident în care una dintre gărzile de corp ale preşedintelui FRHG, Tanczos Barna, l-a ameninţat cu pistolul pe Jean Pavel, fost lider al galeriei Stelei şi apropiat al echipei de hochei a CSA Steaua.