Un bust din bronz al îndrăgitului actor Gheorghe Dinică, decedat în noiembrie 2009, a fost dezvelit în faţa Teatrului de Comedie, în aplauzele unui public numeros. George Mihăiţă, directorul Teatrului de Comedie, a declarat că evenimentul ar putea fi numit "deschiderea stagiunii 2013-2014", în care Gheorghe Dinică "joacă rolul principal". El a spus, totodată, că "visul său" este să facă o alee în faţa teatrului cu toţi marii actori care au trecut pe la Teatrul de Comedie.

"Visul meu de vreo cinci ani încoace este să fac o alee a actorilor mari de la Teatrul de Comedie. În mijloc Radu Beligan, dar cât mai încolo în timp, pe urmă Amza Pellea, Marin Moraru, Iurie Darie, Stela Popescu şi mulţi alţi. Sper să mă ajute Cel de Sus să-mi văd visul împlinit", a mai spus directorul Teatrului de Comedie. Deşi aşteptat să participe la eveniment, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a transmis un mesaj în care şi-a cerut scuze pentru absenţă şi l-a elogiat pe marele actor.

"Ne-am adunat aici, în această seară, pentru a onora memoria marelui actor român Gheorghe Dinică, personalitate de prim rang a teatrului şi a filmului românesc. O facem prin dezvelirea acestui monument realizat în bronz, care îi surprinde pentru eternitate zâmbetul inconfundabil, un zâmbet care, până astăzi, a fost reţinut doar de pelicula cinematografică şi pe care Primăria Capitalei a decis să-l nemurească în bronz. (...) Primăria, care încă din timpul vieţii i-a acordat titlul de cetăţean de onoare, astăzi îi dedică acest monument", s-a arătat în mesajul transmis de primarul Capitalei.

Bustul din bronz a fost realizat de sculptorul Dragoş Cătălin Munteanu, acelaşi artist care i-a creat şi statuia amplasată în Cimitirul Bellu, la căpătâiul marelui actor. La eveniment au fost prezenţi prieteni ai regretatului artist, printre care Radu Beligan - cel care l-a angajat pentru prima dată la Teatrul de Comedie, Marin Moraru, Valentin Teodosiu, Ion Besoiu, Vladimir Găitan, Ion Haiduc, Cornel Constantin, Florina Cercel, dramaturgul Radu F. Alexandru, academicianul Răzvan Theodorescu, Carmen Tănase, Emilia Popescu, Dorina Chiriac şi un public numeros.