Douăzeci şi doi de agenţi de la Poliţia Rutieră Brăila au fost trimişi în judecată, trei dintre ei în stare de arest preventiv, după ce ar fi primit mită între 100 de lei şi 1.500 de lei, de la şoferii prinşi că au încălcat legea.

Într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se precizează că, în perioada decembrie 2014 - aprilie 2015, cei 22 de agenţi din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila - Biroul Rutier şi Biroul de ordine publică au primit bani sau alte foloase necuvenite din partea unor conducători auto care erau depistaţi în trafic că au încălcat normele legale referitoare la regimul rutier, în schimbul nesancţionării acestora.

Sumele de bani primite de către inculpaţi variau între 100 şi 1.500 de lei şi erau remise poliţiştilor, fie în documentul RCA, fie în palmă cu ocazia strângerii de mână sau în portbagajul autoturismului din dotare.

"Modul de operare precaut şi planificat al inculpaţilor, precum şi limbajul codificat utilizat în a pretinde sume de bani, denotă o specializare şi o abilitate sporită de a folosi metode care să îngreuneze identificarea şi tragerea la răspundere penală”, se precizează în documentul citat.

Dosarul a fost constituit ca urmare a sesizării din oficiu în legătură cu săvârşirea unor fapte de corupţie de către poliţişti, iar în vederea efectuării cercetărilor în cauză s-a dispus autorizarea unor investigatori sub acoperire.

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului General au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a celor 22 de poliţişti, trei dintre ei în stare de arest preventiv, iar restul în arest la domiciliu sau sub control judiciar, pentru luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual, dosarul fiind trimis la Tribunalul Brăila.