O jurnalistă, originară din Olanda, a fost violată în decursul zilei de vineri, de un grup de pretestatari. Evenimentul nefericit a vut loc în timpul manifestaţiilor din ce în ce mai violente, din Piaţa Tahrir, din Egipt, transmite presa locală.

Fata, în vârstă de numai 22 de ani, a fost agresată sexual de cinci bărbaţi. Este îngrijorător faptul că femeile din mijlocul protestelor din Cairo au fost de mai multe ori ţintele unor astfel de violenţe. Un grup de voluntari, care a fost creat special pentru a apăra femeile din piaţa Tahrir, spune că au existat 44 de tentative de viol, asta doar în timpul protestelor de duminică.

Jurnalista olandeză a trebuit să fie operată la un spital din Egipt, în urma ”rănilor groaznice” cu care susţine că s-a ales. Atacul a fost confirmat de către ambasada Olandei la Cairo, iar tânăra a fost trimisă acasă, scrie şi The Inquisitr.

Jurnalista egipteană a postului Egipt 25 news, Dina Zakaira, a relatat că bărbaţii care au atacat-o pe tânăra olandeză s-au declarat a fi ”revoluţionari”. ”Se află în stare gravă la spital”, a precizat ea pe Facebook.

Protestele împotriva preşedintelui din Egipt, Mohamed Morsi, ating noi cote de agresivitate: în ultimele zile au murit aproximativ cinci oameni şi alţii au fost raniţi. Peste un milion de oameni au ieşit în stradă pentru a-i cere demisia liderului Frăţiei Musulmane.

Sursa: dcnews.ro