Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau doresc să se deplaseze în Germania că Sindicatul german al mecanicilor de locomotivă (GDL) a anunţat organizarea unei noi greve la nivel federal.

Ministerul Afacerilor Externe le recomandă cetăţenilor români să consulte pagina de Internet www.mae.ro şi pe cea a Ambasadei României la Berlin — http://berlin.mae.ro. Totodată, MAE reaminteşte că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Trenurile de marfă vor fi vizate de grevă începând de marţi, ora 15.00 (16.00 ora României), iar cele de pasageri începând de miercuri, ora 02.00 (03.00 ora României), notează Mediafax. Sindicatul GDL a declarat luni că greva nu este pe termen nelimitat dar nu va preciza data încetării decât cu 48 de ore înainte ca membrii săi să intenţioneze să se întoarcă la muncă.

Potrivit surselor din cadrul GDL, planul este ca această grevă să dureze mai mult decât precedenta, care a durat aproximativ şase zile la începutul lunii, aceasta fiind cea mai lungă grevă din istoria operatorului german Deutsche Bahn.

Momentul grevei înseamnă că este posibil ca ea să se extindă în weekendul de Rusalii. Deşi aceasta nu este o sărbătoare majoră în societatea germană, multe persoane pot profita de cele trei zile libere pentru a merge în scurte vacanţe.

Sindicatul acuză Deutsche Bahn că nu ia în serios negocierile, făcând greva necesară. Cu toate acestea, Deutsche Bahn a acuzat GDL, cel mai mic dintre cele două sindicate feroviare, că a evitat de câteva ori înţelegeri aproape încheiate.