Primarul suspendat al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, rămâne în continuare în stare de arest preventiv, după ce judecătorii instanţei supreme au respins, luni, ca nefondată contestaţia acestuia împotriva aceleiaşi decizii stabilite de prima instanţă.

Instanţa supremă a respins, luni, ca nefondată contestaţia făcută de Gheorghe Ştefan împotriva deciziei prin care un alt complet al aceleiaşi instanţe a stabilit prelungirea cu 30 de zile a măsurii arestării preventive a acestuia în dosarul Microsoft.

Decizia de luni este definitivă, astfel că edilul rămâne în continuare după gratii.

Instanţa supremă a decis, în 23 februarie, prelungirea măsurii arestului preventiv pentru Gheorghe Ştefan pe o perioadă de 30 zile, începând cu 26 februarie până la 27 martie, la cererea procurorilor DNA, hotărâre ce a fost contestată tot la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Gheorghe Ştefan este în arest preventiv din 29 octombrie 2014, în dosarul "Microsoft", în care este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani.

Primarul suspendat al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, a fost dus, pe 24 februarie, din arest, la DNA, pentru a fi audiat în dosarul "Microsoft", surse judiciare spunând că a recunoscut faptele de care este acuzat şi a dat o declaraţie în care a arătat cum au fost folosiţi banii primiţi ca mită.

În cazul lui Dorin Cocoş, arestat preventiv în acelaşi dosar, instanţa a dispus înlocuirea cu arestul la domiciliu, la propunerea procurorilor DNA. Dorin Cocoş nu poate însă părăsi arestul Poliţiei Capitalei, întrucât pe numele său mai este emis un mandat de arestare preventivă, în dosarul Alinei Bica disjuns din cel privind despăgubirea ilegală de la ANRP, în care este arestat şi fiul său, Alin Cocoş, dar şi fostul şef al DIICOT.