Un dispozitiv explozibil artizanal a fost descoperit într-un autocar plin cu pasageri bulgari, care circula pe ruta Praga-Varna, informează, luni, postul de televiziune bTV, potrivit TASS şi Novinite.

'Bomba a fost descoperită duminică după-amiază, la verificarea autocarului în Budapesta şi a fost dezamorsată de reprezentanţi ai serviciilor speciale locale. Nimeni nu a avut de suferit', a citat bTV anunţul făcut de compania Omega Group, ce asigura transportul de pasageri.

Şoferii autocarului au simţit la Budapesta un puternic miros de benzină, după care au decis să efectueze o verificare suplimentară a compartimentului pentru bagaje, unde într-o geantă au descoperit o canistră cu benzină cu un dispozitiv explozibil ataşat la aceasta. Pasagerii au fost evacuaţi, iar la locul incidentului a fost chemată o echipă de genişti, care au dezamorsat bomba.

Pasagerii au fost transferaţi într-un alt autocar şi urmează să ajungă luni la Varna.

Potrivit Novinite, se crede că persoana care a plasat dispozitivul exploziv s-a urcat în autocar la Praga şi a coborât la Budapesta. Identitatea acesteia nu este deocamdată cunoscută. Poliţia a început o anchetă.

AGERPRES