Vicepreşedintele PSD Gheorghe Nichita, preşedinte al organizaţiei judeţene PSD Iaşi anunţă că, începând de joi, se autosuspendă din toate funcţiile deţinute în partid, atât la nivel naţional, cât şi la nivel local, se arată într-un comunicat al Biroului de presă al PSD Iaşi, remis AGERPRES.

"Astăzi am avut o discuţie cu preşedintele PSD Victor Ponta, prin care i-am adus la cunoştinţă faptul că mă suspend din toate funcţiile pe care le deţin în partid — cea de vicepreşedinte la nivel naţional şi cea de preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD Iaşi. Potrivit statutului partidului, până la clarificarea situaţiei mele juridice, atribuţiile preşedintelui organizaţiei judeţene a PSD Iaşi vor fi preluate de către Victorel Lupu, primvicepreşedinte al organizaţiei judeţene PSD Iaşi. Rămân în continuare membru al partidului şi fidel principiilor social-democrate", a declarat, joi, Gheorghe Nichita, citat de comunicatul menţionat.

Premierul Victor Ponta a declarat duminică, referitor la cazul primarului Gheorghe Nichita, că se bucură că acesta e în libertate, dar a reamintit că, potrivit rezoluţiei adoptate de Consiliul Naţional al PSD, orice persoană acuzată de fapte de corupţie "are o anumită responsabilitate".

AGERPRES