Echipe de salvatori formate din japonezi şi nepalezi au găsit în viaţă în nordul Nepalului un bărbat în vârstă de 101 ani, a anunţat duminică un responsabil local al poliţiei din districtul Nuwakot, relatează AFP şi DPA, citate de Agerpres.

Al patrulea nepalez, Funchu Tamang, care a fost găsit în viaţă duminică de către echipele de salvatori, are vârsta de 101 de ani şi a fost spitalizat, a declarat pentru AFP Arun Kumar Singh, responsabil local al poliţiei din districtul Nuwakot, aflat la 80 de km nord-est de capitala Kathmandu.

Bărbatul nu putea să vorbească, timp de aproape opt zile a fost prins sub dărâmăturile casei sale din satul Kimtang. A fost transportat cu elicopterul la un spital local, iar starea sa este stabilă, a adăugat Arun Kumar Singh, potrivit AFP.

Cele patru persoane găsite în viaţă duminică oferă speranţe echipelor de salvatori că ar mai putea exista oameni încă în viaţă prinşi sub dărâmături.

Două femei şi un bărbat au fost găsiţi în viaţă în nord-estul Nepalului, la opt zile de la cutremurul puternic de săptămâna trecută, a anunţat un ofiţer de poliţie nepalez duminică.

Doi dintre cei salvaţi se aflau sub dărâmăturile unei case de pământ, iar cel de-al treilea a fost scos de sub o grămadă de pământ formată în urma unei alunecări de teren.