Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să decline către Tribunalul Braşov competenţa de judecare a dosarului preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Braşov Aristotel Căncescu, informează Agerpres.

Declinarea competenţei vine ca urmare a faptului că Ion Diniţă, pus sub acuzare în acelaşi dosar, nu mai are calitatea de deputat, aceasta demisionând din Parlament.

 
 

Aristotel Căncescu este judecat în stare de arest la domiciliu. El a fost trimis în judecată în decembrie 2014 alături de Ion Diniţă şi de alte nouă persoane şi o firmă.

Căncescu este acuzat de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (5 infracţiuni), luare de mită, spălare de bani, în formă continuată, trafic de influenţă şi instigare la tentativă la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos, iar Ion Diniţă, de complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (2 infracţiuni), dare de mită şi spălare de bani.