Preşedintele rus Vladimir Putin a vorbit despre necesitatea consolidării capacităţii de apărare a Rusiei, continuarea dezvoltării construcţiei militare a ţării şi întărirea potenţialului ei de apărare, într-un discurs rostit în cadrul unei ceremonii de avansare în grad a unor ofiţeri superiori, joi, la Kremlin, relatează agenţia de presă Dsnews.ua, citând Interfax.

Fără a nominaliza vreo ţară, preşedintele rus a spus că 'unele state' duc o politică în direcţia unor 'acţiuni nelimitate preventive' cu caracter ofensiv. 'Ca urmare, în regiuni importante din punct de vedere strategic pentru Rusia creşte potenţialul de conflict', a subliniat Putin, punctând că Federaţia Rusă intenţionează să-şi consolideze securitatea pe acest fond.

Forţele armatei ruse trec printr-un proces de modernizare în ultimii ani, a indicat şeful statului rus. Anterior, această modernizare a vizat în special înlocuirea vechilor submarine, avioane, rachete etc.

Potrivit preşedintelui rus, 'anul trecut a fost perfecţionat sistemul de apărare aerospaţială, a fost creată o puternică grupare armată în Crimeea, a fost consolidată zona de securitate în Arctica'. În plus, ' creşte semnificativ înzestrarea forţelor armate cu echipamente şi tehnică noi', a mai spus el.

'A crescut ritmul de executare a comenzilor de stat pentru necesităţile apărării şi conform rezultatelor pe anul 2014 ţintele au fost depăşite', a indicat liderul rus, citat de TASS.

Evocând un număr total de 3.500 de aplicaţii militare anul trecut, liderul de la Kremlin a spus că nici în acest an numărul exerciţiilor nu va fi mai mic.

'Viitoarele inspecţii de verificare a capacităţii de luptă vor cuprinde toate districtele militare şi toate categoriile de arme', a afirmat preşedintele rus

.AGERPRES