Gheorghe Ştefan, fostul primar din Piatra Neamţ, ar putea fi eliberat chiar astăzi, dacă DNA nu va contesta decizia instanţei supreme de arestare la domiciliu.

Pinalti a anunţat încă de acum două luni că este dispus să colaboreze cu procurorii DNA, dacă îl vor elibera în schimb.

Unul dintre motivele invocate a fost starea precară de sănătate.

Fostul primar al municipiului Piatra Neamţ ar putea fi plasat în arest la domiciliu, după ce instanţa supremă a dispus, marţi, înlocuirea arestului preventiv cu o măsură mai blândă, hotărârea putând fi contestată de procurorii anticorupţie.

Gheorghe Ştefan a demisionat de la primăria Piatra-Neamţ, în încercarea de a scăpa de arestul preventiv în dosarul Microsoft. Avocaţii lui Pinalti cer încă odată înlocuirea arestului preventiv cu arest la domiciliu.

Gheorghe Ştefan "Pinalti" şi-a dat demisia din toate funcţiile publice, după ce, în martie, a renunţat la cea de primar al oraşului Piatra Neamţ.

Gheorghe Ştefan a fost trimis în judecată în urmă cu câteva zile, în dosarul Microsoft. Alături de acesta, în faţa judecătorilor vor ajunge şi oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Dumitru Nicolae, precum şi fostul ministru Gabriel Sandu.

Ei sunt acuzaţi de fapte de corupţie în legătură cu modul în care au fost atribuite licenţe Microsoft, timp de zece ani.