Peste două sute de persoane din 64 de autovehicule au rămas înzăpezite, vineri după-amiază, pe drumul european E 85 (DN2), din judeţul Suceava, din cauza viscolului puternic, acestea fiind deblocate treptat cu ajutorul echipelor de intervenţie, scrie Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, Alin Găleată, în urma viscolului puternic, în cursul după amiezii de vineri, începând cu ora 14.00, pe DN 2, la ieşirea din Grăniceşti spre Siret, circulaţia a fost blocată.

De asemenea, au fost blocate şi intrările în DN 2 dinspre DN 17 A, din zona localităţilor Dorneşti şi Bălcăuţi, precum şi pe DC 39 în localitatea Calafindeşti, iar din ordin al prefectului judeţului Suceava, s-a dispus restricţionarea totală a circulaţiei pe DN2, între localităţile Siret şi Iacobeşti.

Un număr de 64 de autovehicule, în care se aflau 211 persoane, au fost surprinse şi au rămas blocate în sectorul de drum înzăpezit, iar acestea au fost deblocate formându-se coloane de maşini în grupuri mici cu antemergători şi postmergători de la Secţia de Drumuri Naţionale, ISU Suceava şi IPJ Suceava, pe un singur sens, într-o direcţie şi cealaltă a drumului european.

În timpul acestor manevre, s-a creat posibilitatea executării a două misiuni ale ambulanţelor SAJ spre şi dinspre Siret, care au fost însoţite de autospecialele pompierilor militari până în zonele unde se circula fără probleme. Găleată a precizat că nu a fost cazul evacuării şi cazării persoanelor în adăposturile special constituite pentru situaţii de urgenţă pe raza localităţii Grăniceşti.

Circulaţia a fost reluată pe sectorul de drum blocat, în ambele sensuri, în jurul orei 18.00.
Blocajele în trafic s-au produs, în principal, din cauza unor fenomene meteo de o  violenţă extremă, într-un timp foarte scurt, pe un spaţiu foarte restrâns, dar şi a faptului că unele autovehicule nu erau echipate cu anvelope corespunzătoare, a precizat sursa citată.