Un anchetator care se ocupă de accidentul aviatic produs marţi în sudul Franţei a declarat că înregistrările vocilor arată că un pilot a părăsit carlinga înainte ca avionul să piardă altitudine şi nu a mai putut intra înapoi, relatează New York Times, în ediţia electronică.

"Cel de afară ciocăne uşor în uşă şi nu îi răspunde nimeni. Apoi bate mai cu putere, şi niciun răspuns. Nu primeşte niciun răspuns", a declarat el. "Poţi auzi cum încearcă să spargă uşa", adaugă anchetatorul.

În timp ce înregistrarea audio oferă o perspectivă asupra circumstanţelor care au dus la accidentul de marţi dimineaţă, aceasta lasă şi multe întrebări fără răspuns.

"Încă nu ştim motivul pentru care unul dintre piloţi a plecat", a declarat anchetatorul. "Dar ceea ce este sigur este că la finalul zborului, celălalt pilot este singur şi nu deschide uşa".

Coborârea de la 11.500 de metri în aproximativ zece minute a fost alarmantă dar suficient de graduală pentru a indica faptul că avionul Airbus A320 nu a fost avariat în mod catastrofal. În niciun moment în timpul coborârii nu a existat un dialog între carlingă şi controlorii de trafic aerian sau un alt semnal de urgenţă.

Mediafax