Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă, miercuri dimineaţă, că până la acest moment nu au fost identificaţi români care s-ar fi aflat la bordul avionului companiei Germanwings în care erau 150 de persoane şi care s-a prăbuşit cu o zi în urmă în Franţa, MAE menţionând că verificările continuă.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că, începând de marţi, au fost făcute verificări în evidenţele naţionale, care au vizat identificarea unor posibili cetăţeni români la bordul aeronavei Germanwings care s-a prăbuşit în Franţa.

”Lista de pasageri pusă la dispoziţia MAE conţine exclusiv numele şi prenumele pasagerilor, fără a fi menţionate alte detalii, precum cetăţenia, data naşterii, tipul şi numărul documentului de călătorie. În acest context, au fost iniţiate şi sunt în curs de derulare verificări extinse şi complexe în ceea ce priveşte stabilirea cu certitudine a identităţii şi cetăţeniei fiecărei persoane aflate la bord. Până la acest moment, nu s-au identificat cetăţeni români la bordul aeronavei prăbuşite”, precizează reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe.

Potrivit acestora, verificările continuă, având în vedere că elementele necesare procesului de identificare nu sunt complete.

Reprezentanţii MAE mai spun că până în prezent misiunile diplomatice române din Spania, Franţa şi Germania nu au înregistrat nicio cerere de asistenţă din partea vreunui cetăţean român care să semnaleze faptul că avea rude sau prieteni la bordul aeronavei.

Celula de Criză a MAE român, misiunile diplomatice şi oficiile consulare române din Madrid, Barcelona, Paris, Berlin, Bonn şi München sunt în legătură permanentă cu autorităţile de resort din Spania, Franţa şi Germania, adaugă reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe.

Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings, având la bord 144 de pasageri şi şase membri ai echipajului, s-a prăbuşit marţi dimineaţă într-o zonă muntoasă din sud-estul Franţei, în apropierea localităţii Barcelonnette. Avionul decolase de la Barcelona la ora 10.01 (11.01, ora României) şi urma să ajungă la Dusseldorf, în nordul Germaniei, însă a dispărut de pe ecranele radarelor în jurul orei 11.15 (12.15, ora României).

Printre persoanele aflate la bordul avionului companiei Germanwings erau 67 de cetăţeni germani, 45 de spanioli, zeci de turci şi cel puţin un belgian.

Preşedintele francez, Francois Hollande, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, şi premierul spaniol, Mariano Rajoy, se vor deplasa miercuri în zona prăbuşirii avionului companiei Germanwings, în sud-estul Franţei, informează presa franceză.