Un turist din Ungaria a murit, sâmbătă după-amiază, în timp ce se afla la Vârful Omu în Masivul Bucegi, iar salvamontiştii au fost solicitaţi pentru a coborî trupul neînsufleţit al bărbatului, intervenţia acestora fiind necesară şi în cazul unui turist rănit, dar şi al unuia rătăcit în munţi.

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, un turist maghiar aflat în vacanţă în România a murit, sâmbătă după-amiază, în timp ce se afla pe munte, la Vârful Omu din Masivul Bucegi, bărbatul făcând, cel mai probabil, infarct.

În acelaşi timp, salvamontiştii din Buşteni au fost solicitaţi să intervină în ajutorul unui turist care a urcat pe un traseu în Masivul Bucegi şi nu mai poate coborî. Este vorba despre un turist care, în timp se afla pe Valea Bucşoiului, a călcat greşit şi a suferit, cel mai probabil, o fractură la gleznă din cauza căreia nu se mai poate deplasa. Totodată, salvamontiştii din Buşteni intervin şi pentru recuperarea unui turist care a urcat pe munte şi s-a rătăcit în zona cunoscută sub denumirea "Circurile Văii Albe".