Direcţia Naţională Anticorupţie informează că primarul Sectorului 5 Bucureşti Marian Vanghelie a fost reţinut pentru abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani, urmând a fi prezentat vineri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis vineri AGERPRES, în dosar au fost reţinuţi Mircea-Sorin Niculae, asociat şi administrator al mai multor societăţi comerciale, pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani, Adrian Murgoci, Laura Ciocan şi Sorin Ciocan, pentru favorizarea făptuitorului şi mărturie mincinoasă, urmând a fi prezentaţi ÎCCJ pentru arestare preventivă.

DNA precizează că joi Adrian Murgoci, Laura şi Sorin Ciocan au făcut afirmaţii mincinoase în legătură cu fapte şi împrejurări esenţiale, acţionând cu scopul de a împiedica tragerea la răspundere penală a lui Vanghelie.

"În perioada 2007 — prezent, inculpatul Vanghelie, în schimbul unor foloase materiale, a ajutat un om de afaceri să obţină, pentru societăţile pe care acesta din urmă le controlează, acordarea a numeroase contracte de lucrări publice, contracte în valoare totală de aproximativ 2 miliarde de lei (noi). Pentru atribuirea şi plata contractelor de execuţie de lucrări publice inculpatul Vanghelie Marian-Daniel a perceput un 'comision' de aproximativ 20% din valoarea contractelor încheiate între primăria Sectorului 5 şi instituţii din subordinea acesteia, pe de o parte, şi societăţile controlate de către omul de afaceri, pe de altă parte", menţionează DNA.

Citiţi la multe pe Agerpres

Foto: jurnalul.ro