Mai multe persoane au protestat, vineri, în faţa sediului Pro TV Chişinău, după ce pe postul TV, precum şi pe site-ul postului de televiziune a fost postată o ştire ce viza viaţa privată a unei profesoare din Moldova. Mai mult, în acest scandal s-a sesizat şi Amnesty International Moldova, relatează b1.ro citând site-ul moldovean Unimedia.

Scandalul a început după ce Pro TV Chişinău a difuzat o ştire însoţită de un filmuleţ în care o profesoară din Ungheni făcea sex oral cu fostul iubit. Atât moldovenii, cât şi mai multe organizaţii precum Amnesty International Moldova s-au sesizat, acuzând postul de televiziune de defăimare şi calomnie.

Totodată, organizaţia precizează că orice persoană are dreptul la respectarea vieţii sale private şi de familie, a domiciliului său şi a corespondenţei sale, potrivit Convenţiei Europene a Drepturilor Omului.

Amnesty International Moldova cere autosesizarea Consiliului de Presă, Consiliului Coordonator al Audiovizualului şi tuturor instituţiilor profesionale în domeniul presei, în vederea sancţionării site-ului protv.md, pentru încălcarea normelor de etică profesională şi iresponsabilitate profesională în raport cu garantarea dreptului fundamental la viata privată a persoanei.
Mai multe persoane au decis să ia măsuri împotriva postului, astfel că au manifestat în faţa sediului Pro TV Chişinău. În timpul protestului ei au susţinut că Pro TV-ul este acum ”Porn TV”, mai notează b1.ro.

SURSA:reportervirtual.ro