Procurorii efectuează, în această dimineaţă, 29 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Călăraşi, într-o cauză care vizează săvârşirea unor fapte de tâlhărie şi furt din locuinţă, în perioada 2009-2014.

Printre victime s-ar afla şi europarlamentarul Theodor Stolojan. Locuinţa europarlamentarului a fost spartă în anul 2013, hoţii reuşind să fure mai multe bijuterii şi sume mari de bani. Europarlamentarul nu este singura victimă. Poliţiştii şi procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti spun că, din anul 2009 şi până anul trecut, hoţii au reuşit să spargă circa 40 de locuinţe, iar printre victime ar mai fi şi un judecător de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, mai mulţi oameni de afaceri şi un ofiţer din IGPR.

Anchetatorii nu au stabilit încă un prejudiciu, dar pagubele s-ar ridica la ordinul sutelor de mii de euro. Cele 28 de persoane din această grupare ar fi folosit şi violenţa în jafurile lor.

De altfel, în această speţă, poliţiştii verifică şi o tentativă de omor. În 2014, câteva persoane ar fi lovit cu bâtele o persoană pe care urmau să o jefuiască.

"Totodată, sunt efectuate cercetări cu privire la săvârşirea unei tentative de omor în anul 2014", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

La percheziţii participă procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi.

Cercetările sunt efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi DGPMB - Serviciul Omoruri, cu suportul Unităţii Teritoriale de Analiza Informaţiilor Bucureşti. Acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.