Un grup de 38 de români sunt blocaţi de 12 ore pe aeroportul Amman din Iordania, după ce cursa Bucureşti-Amman-Bucureşti, care trebuia să decoleze duminică, la ora 3 AM, de pe aeroportul Amman a fost deviată pe alt aeroport iordanian, pasagerii nefiind anunţaţi, relatează Ziarul Financiar.

Reprezentanţii companiei TAROM arată, într-un comunicat, că aeronava a decolat, până la urmă, fără pasageri din cauza întârzierilor şi depăşirii timpului de lucru de către echipaj, prioritatea fiind siguranţa călătoriilor.

Cursa TAROM RO187 Bucureşti - Amman, de duminică, a fost redirecţionată către un alt aeroport, Marka International Airport, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile de pe aeroportul Queen Alia, Amman, potrivit comunicatului Tarom.

Cei 38 de pasageri trebuia să se întoarcă la Bucureşti cu aceeaşi aeronavă.

“Având în vedere timpul de transfer al pasagerilor de la un aeroport la celălalt, precum şi procedurile de securitate anvoioase, echipajul TAROM de pe cursa RO 188 a depăşit timpul legal de lucru. Din acest motiv aeronava s-a reîntors la Bucureşti fără pasageri la bord.  Regretăm situaţia creată, însă prioritatea companiei TAROM este de a oferi pasagerilor săi călătorii sigure", se arată în comunicat.

Agentul de vazări Tarom în Iordania încearcă direcţionarea pasagerilor către alte companii.

MEDIAFAX