Inspecţia Judiciară a decis că Alina Bica, fosta şefă a DIICOT, a încălcat codul deontologic al magistraţilor atunci când a mers la Paris cu Elena Udrea. Potrivit codului magistraţii trebuie să se abţină de la orice comportament, act sau manifestare de natură să afecteze încrederea în imparţialitatea lor.

Conform sursei citate, raportul inspectorilor judiciari urmează să fie analizat, miercuri, de membrii Secţiei de procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Faptul că Alina Bica a încălcat Codul deontologic nu o afectează decât în măsura în care, dacă ar fi achitată în mod definitiv de instanţa de judecată, ar trebui să fie evaluată de CSM, ca orice magistrat. Alina Bica este în prezent suspendată din magistratură, fiind arestată într-un dosar de corupţie.

Fotografiile în care Elena Udrea apare alături de Alina Bica au fost postate pe un site anonim, care a fost şters în doar câteva ore. În imagini apare şi fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii de pe vremea când Elena Udrea era ministru, Ana Maria Topoliceanu. Pe site au mai fost postate şi chitanţe din care reiese că atât Elena Udrea, cât şi şefa DIICOT s-au cazat la un hotel de cinci stele din Paris şi facturi care atestă ce servicii au achiziţionat de la hotel. În februarie 2014, Elena Udrea era doar membru PMP.  

Digi 24

Foto: gandul.info