Pentru prima dată în istoria de 109 ani, Loteria Naţională nu organizează anul acesta primele două extrageri la Loto 6/49. Cea de astăzi şi de joia următoare sunt anulate. Loteria nu are contract de administrare a programelor informatice care ajută la extragerea numerelor.

Pe 29 decembrie anul trecut, Ministul Finanţelor Publice anunţa că Loteria Naţională nu mai prelungeşte contractul cu firma Intralot, cea care administra soft-urile necesare desfăşurării jocurilor de noroc. O zi mai târziu, conducerea Loteriei anunţă public că tragerile loto vor fi reluate abia pe 11 ianuarie anul acesta.

În decembrie 2013, fostul ministru al Finanţelor Daniel Chiţoiu era informat de actualul manager al companiei, Adrian Mişu Manolache, de faptul că implementarea unui nou sistem informatic în Loteria Naţională ar putea dura cel puţin 6 luni. Documentul subliniază faptul că acest proces poate duce la întreruperea activităţii companiei. Lucru susţinut şi de un fost manager al Loteriei Naţionale.

Sistemul informatic este esenţial pentru activitatea Loteriei Române. Astfel că lipsa unui contract de administrare poate duce la întreruperea activităţii companiei. Mai ales că angajaţii Loteriei Române nu are specialişti care să se ocupe de programele informatice.

Contractul dintre Loterie şi Intralot a fost încheiat pe 26 iunie 1992 pentru o perioadă de 10 ani. Pe 23 martie 2000, Loteria a semnat un act adiţional, prin care valabilitatea înţelegerii a fost prelungită până la 31 decembrie 2013. În toată această perioadă, firma grecească a încasat între 7,5 şi 8,5 la sută din încasările lunare brute ale Loteriei.

Doar în 2014, grecii de la Intralot au încasat de la Loterie în jur de 12 milioane de dolari

SURSA: Digi 24.ro