Zăpada şi vremea bună au atras turiştii la munte. În Poiana Braşov nu mai este niciun loc de parcare, iar poliţia a interzis accesul autoturismelor. Centrul Infotrafic avertizează că traficul rutier pe DN1 Bucureşti – Braşov se desfăşoară cu dificultate sâmbătă din cauza numărului foarte mare de maşini pe Valea Prahovei. În zonele Bărcăneşti, Comarnic, Sinaia, Buşteni şi Predeal se ciruclă cu viteză redusă, iar coloana de maşini formată are aproximativ 1- 1,5 kilometri.

Potrivit poliţiştilor, toate locurile de parcare din staţiunea Poiana Braşov sunt ocupate, context în care pe DN1E Braşov – Poiana Braşov, respectiv DN1E Râşnov – Poiana Braşov, s-a impus o restricţie temporară de circulaţie pentru toate categoriile de autovehicule.

„Turiştii care doresc să ajungă în staţiune pot utiliza mijloacele de transport public, exceptate de la restricţia impusă. Precizăm că, în funcţie de identificarea locurilor de parcare libere, se va permite şi altor autovehicule personale accesul în staţiune”, potrivit Infotrafic.

Şoferii sunt sfătuiţi să evite să se angajeze în depăşiri.

Digi24