Un elicopter SMURD cu patru persoane la bord s-a prăbuşit, luni după-amiază, în Lacul Siutghiol din judeţul Constanţa, iar la faţa locului au fost trimise echipaje de pompieri, Ambulanţă, Poliţie şi scafandri. Toţi cei patru membri ei echipajului - pilot, copilot, medic, asistentă - au decedat.

Potrivit datelor ROMATSA, elicopterul s-a prăbuşit în lacul Siutghiol la ora 16:16, la o distanţă de 500 de metri de mal.

Martorii, care au sunat imediat la 112, povestesc că au văzut mai multe persoane în apă, cerând cu disperare ajutor.

Vreo zece minute s-au auzit strigătele”, povesteşte un martor.

Ministerul de Interne susţine că primul echipaj al Inspectoratului pentru Situaţi de Urgenţă a ajuns pe malul lacului Siutghiol la mai puţin de un sfert de oră de la momentul prăbuşirii elicopterului. Martorii au însă altă variantă: ar fi durat zeci de minute, iar salvatorii au venit nepregătiţi.

„Au venit foarte târziu, le-am specificat clar - La butoaie! - ei s-au dus la Cazinou. Când au ajuns aici au venit toţi cu mâinile în buzunare. Le-am spus şi eu şi doamna, care stă aici, veniţi cu barcă pneumatică că nu putem ajungem la ei. Pâna au dat la vâsle s-a şi întunecat”, declară un martor.

„Au fost primii salvatori oameni de prin zona care pescuiesc guvizi. N-a venit ambulanţa prima dată sau scafandrii”, adaugă un amrtor.

Potrivit Ministerului de Interne, la ora 16 si 45, o primă victimă accidentului era deja adusă la mal. O femeie, medicul din echipajul SMURD. A început o cursă contra-cronometru pentru salvarea femeii. Ea a fost dusă de urgenţă la Spitalul Judeţean.