Un deţinut de la Penitenciarul Jilava, condamnat pentru furt calificat, a evadat miercuri dimineaţă, când a părăsit punctul de lucru exterior la care era repartizat, fiind căutat în Bucureşti şi Ilfov, informează Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).

Deţinutul se numeşte Dumitru Daniel Sandu, are 32 de ani şi a dispărut în jurul orei 11.00, precizează ANP.

El este condamnat definitiv la 2 ani şi 9 luni de închisoare pentru furt calificat, pedeapsă pe care o executa în regim semideschis.

"În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice în astfel de situaţii, respectiv: blocarea căilor de acces - posibile direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de urgenţă a mai multor echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti, Poliţia de Frontieră şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Ilfov", se arată într-un comunicat transmis agenţiei MEDIAFAX de ANP.

Totodată, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative, care să analizeze circumstanţele în care a evadat Sandu.

ANP solicită celor care deţin informaţii ce ar putea ajuta la identificarea sau capturarea deţinutului să contacteze cea mai apropiată unitate de Poliţie sau să sune la 112.

De asemenea, poate fi contactat Penitenciarul Bucureşti Jilava la tel. 021/4570182; fax. 021/4570164 sau purtătorul de cuvânt al penitenciarului - comisar de penitenciare Cristi Micu, la telefon mobil 0757.087.957 şi e-mail: [email protected] .

ANP precizează că deţinutul evadat are 1,70 m înălţime, ochi căprui, faţă ovală, păr şaten închis şi constituţie atletică. La momentul evadării, purta hanorac gri cu glugă, pantalon sport cu dungă laterală de culoare deschisă şi pantofi tip sport albaştri.