Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a părăsit duminică dimineaţă, reuniunea G20 de la Brisbane, pe fondul criticilor liderilor occidentali din cauza crizei ucrainene, anunţă organizaţia internaţională, citată de AFP.

Avionul preşedintelui Rusiei a decolat de la Brisbane înainte de publicarea comunicatului final al summitului G20.

Surse ruse au anunţat sâmbătă că Vladimir Putin a decis să plece mai devreme decât era programat de la summitul G20 desfăşurat în oraşul australian Brisbane. "Programul vizitei preşedintelui Putin a fost modificat. A fost scurtat", a declarat o sursă din cadrul delegaţiei ruse, citată de AFP.

Vladimir Putin a fost supus presiunilor cu ocazia summitului G20, liderii occidentali reproşându-i implicarea în conflictul separatist din Ucraina, inclusiv în doborârea Cursei Malaysia Airlines MH17, incident soldat cu 298 de morţi, inclusiv 38 de australieni.

Kremlinul a respins speculaţiile că Putin şi-a modificat agenda din cauza disensiunilor cu liderii occidentali: "Aceste speculaţii sunt nişte absurdităţi. Tema sancţiunilor împotriva Rusiei a fost abordată pe larg la toate întrevederile bilaterale, dar nu a făcut nimeni presiuni”.

Mediafax