Un bărbat condamnat definitiv în dosarul grupării Sportivilor a fost scos din penitenciarul Rahova şi extrădat în Austria, după ce autorităţile de la Viena au emis pe numele lui un mandat european de arestare pentru furt şi înşelăciune deosebit de gravă, scrie  MEDIAFAX, citând surse judiciare.

Potrivit surselor citate, Bogdan Dumitrache, zis Crocodilu', unul dintre membrii marcanţi ai grupării Sportivilor, a fost extrădat luna trecută în Austria şi încarcerat într-un arest din oraşul Graz.

Dumitrache este acuzat în Austria de furt, înşelăciune deosebit de gravă şi înşelăciune repetată, fapte pe care le-ar fi comis în urmă cu aproximativ şase ani.

Fost jandarm, Bogdan Dumitrache a fost reţinut în 2006, în urma unei acţinuni ce a vizat destructurarea grupării Sportivilor, aceasta controlând, la momentul respectiv, Sectorul 4, după ce preluase o parte din afacerile clanului Cămătaru - destrămat de procurori în 2004.

Dumitrache a fost condamnat definitiv abia la începutul lunii octombrie a acestui an, alături de alte 41 de persoane. El a primit doi ani şi nouă luni de închisoare cu executare, printr-o decizie a instanţei supreme, după ce, iniţial, fusese condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la patru ani.