Ingerinţa Statelor Unite şi statelor occidentale în afacerile interne ale altor ţări aduc o lovitură grea stabilităţii internaţionale, a declarat ministrul rus de Externe Serghei Lavrov într-un interviu acordat cotidianului norvegian Verdens Gang, citat de agenţia Tass, în pagina electronică.

"Din nefericire, observăm încercări din partea Statelor Unite şi a altor ţări occidentale de a impune modelele lor altora, de a se amesteca în afacerile interne ale unor state suverane pentru a-şi atinge propriile obiective geopolitice", a afirmat Lavrov. "Aceste metode de acţiune au deschis uşa bombardamentelor în Iugoslavia, incursiunilor în Irak, atacurilor în Libia şi destabilizării în Siria", a adăugat el. "Toate acestea aduc o lovitură grea stabilităţii internaţionale", a continuat el.

"Rusia intenţionează să continue să promoveze o agendă unificatoare pe scena internaţională. Noi suntem dispuşi să construim relaţii cu toate statele şi asociaţiile care se arată pregătite să ne întâlnim la jumătatea drumului - destul de natural, pe baze de egalitate, beneficii mutuale şi respect reciproc", a conchis ministrul rus de Externe.

Mediafax