Un bărbat a atacat cu un topor patru poliţişti din New York, rănind doi dintre ei, după care a fost împuşcat mortal de ceilalţi doi ofiţeri, relatează CNN. Agresorul este adept al jihadului, potrivit SITE.

Suspectul, identificat drept Zale Thompson, a apreciat într-o înregistrare video postată luna trecută pe un site favorabil grupării Stat Islamic că "jihadul este un răspuns justificabil la opresiunea sioniştilor şi cruciaţilor".

Suspectul s-a ascuns după o staţie de autobuz, ca şi când aştepta să îi atace pe cei patru poliţişti, potrivit unui oficial american, care a precizat că părea ca atacatorul să-i fi urmărit. Ofiţerii făceau o fotografie în momentul în care bărbatul i-a atacat, a afirmat comisarul Bill Bratton.

Atacatorul a lovit un poliţist în braţul drept şi pe celălalt în cap. Cei doi ofiţeri care nu au fost răniţi l-au împuşcat mortal pe agresor. Poliţistul lovit cu toporul în cap se află în stare critică. O trecătoare în vârstă de 29 de ani, lovită de un glonţ în spate, a fost transportată la spital, însă nu se cunosc detalii despre starea ei.

Un oficial american l-a identificat pe suspect drept Zale H. Thompson, un bărbat care are cazier judiciar în California şi care a fost exclus din Forţele navale ale SUA pentru comportament inadecvat, potrivit sursei.

Sursa foto:weaselzippers.us