Un elicopter s-a prăbuşit, luni, în zona Lacului Tăureni, din judeţul Mureş. Cinci persoane şi-au pierdut viaţa în urma accidentului, iar o altă persoană a fost rănită. Printre victime se numără şi omul de afaceri Sorin Ţerbea, judecat în dosarul "Mita din elicopter". Conducerea Poliţiei Române a trimis la faţa locului o echipă de criminalişti. Potrivit ofiţerului de serviciu al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al judeţului Mureş, după o oră de la producerea accidentului au fost scoase din lac cadavrele a patru persoane, iar a cincea este încă prinsă în epava elicopterului.

ISU Mureş a mai anunţat că epava elicopterului va fi scoasă abia mâine dimineaţă din lac, ca urmare a necesităţii deplasării în zonă a unor utilaje grele.

Şeful SMURD Mureş, medicul Cristian Boeriu, declarase anterior că la locul accidentului a fost trimis un echipaj de reanimare şi altul pentru victime multiple. Boeriu a afirmat că din informaţiile obţinute de la localnici, elicopterul ar fi aparţinut omului de afaceri Sorin Ţerbea, care s-ar fi aflat în aparatul de zbor.

Milionarul se afla în elicopter cu patru oameni de afaceri germani, iar a şasea persoană era o femeie care este grav rănită.

Sorin Ţerbea este judecat în dosarul "Mita din elicopter" pentru că ar fi încercat să-l corupă pe fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram pentru a obţine arbitraje favorabile echipei FCM Târgu Mureş.