După decesul bărbatului din Segarcea, în localitate s-a declanşat o adevărată isterie. Tânărul care a murit de SIDA a avut mai multe partenere şi acum 40 de femei şi bărbaţi s-au prezentat la medic şi aşteaptă cu sufletul la gură rezultatele testelor! Pentru două dintre fostele iubite ale bărbatului care fusese infectat cu HIV încă din copilărie, vestea a fost îngrozitoare: sunt şi ele infectate! Una dintre ele este internată acum în spital. Fata şi-a făcut testul şi a aflat că s-a infectat cu HIV. La fel s-a întâmplat şi cu o altă tânără, care este tratată acasă.

Potrivit apropiaţilor acestora, fetele au aflat la înmormântare de ce boală suferea cel care le-a fost partener.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj au trimis deja o echipă la Segarcea pentru a intensifica mijloacele de comunicare privind pericolul transmiterii acestui virus.

În ultimele zile, aproximativ 40 de tineri din Segarcea s-au prezentat la medic pentru a face testul de depistare a virusului HIV.

Prefectura Dolj a cerut DSP declanşarea unei anchete la Segarcea pentru a se stabili câte persoane au fost infectate cu HIV de către tânărul bolnav.

În paralel, Poliţia verifică dacă bărbatul a încercat în mod voit să transmită virusul şi dacă cei apropiaţi ştiau despre boală.

Sursa: digi24.ro